The colourfull world of Peru
Het begon allemaal met een zeer inspirerende reis naar Peru. 3 weken rondreizen in een immens groot land, waarbij een overduidelijke cultuur en Inca historie leeft. Een land met vele gebruiken, symbolen, bijzondere quechua taal en alpaca’s. Wat een mooi land. Wat een gastvrijheid. En wat een kleur! Ik werd er zo vrolijk van, van al die kleuren én mooie stoffen. Ik dacht, hier moet ik iets mee doen! Dus ik kocht een paar lappen stof, propte ze in mijn overvolle tas en sjouwde ze mee terug naar Nederland. Thuis ging ik weer full time aan het werk en vervolgens belandde de stoffen als souvenier bij schoonmoeders op de eettafel. En bij mijzelf thuis in de linnenkast. De mooie lappen stof, die zouden dienen als tafelkleed in de tuin voor het voorjaar, werden nimmer uit de kast getrokken.

Toch aan de slag
De behoefte om iets voor mijzelf te doen en iets creatiefs te doen, werd steeds groter. Tijdens de laatste vakantie, besloot ik om een paar uurtjes minder te gaan werken voor de baas, en lekker aan de slag te gaan voor mijzelf. En jawel, zo werden de stoffen 2 jaar later dan toch uit de kast getrokken. Ik maakte daadwerkelijk de vrijdagen vrij en na een spoedcursus van mijn tante, ben ik direct achter de naaimachine gekropen en ontstond de ene leuke creatie na de andere. En allemaal met vrolijke kleuren!

My Cusi
Tijdens onze reis door Peru bezochten we een van de 7 wereldwonderen, de Machu Picchu, en leerde de gids ons dat de kleine berg in het midden, de Cusi mountain genoemd wordt. ‘Cusi’ betekent ‘Happy’ in quechua taal. Deze berg heeft een kleine scheur dwars over zich lopen en het lijkt daarom of de berg lacht. “The little mountain is happy,” zei de gids. Dit verhaal inspireerde mij om deze shop, die vooral gestart is vanuit het idee om Peruaanse invloeden te verwerken in de kussens, My Cusi te noemen. Gewoon omdat ik ‘happy’ word van het maken van al deze spullen en hoop dat ik hiermee een beetje happiness in jouw huis kan brengen.